Сега четете
Зрелостниците писаха за „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски

Зрелостниците писаха за „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски

Вариант 15 беше изтеглен за 41-и въпрос на държавния зрелостен изпит по български език и литература, който се провежда днес.

Произведението, което се падна, е „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски. „Цената на компромиса“ е темата за интерпретативното съчинение.

Зрелостниците, избрали да пишат есе, разсъждават по темата „Мълчанието – сила или слабост“.

Изпитът приключи в 12:30 часа. Резултатите от матурата ще излязат на 7 юни.

Въпреки мнимите търговци на отговори, от МОН са категорични, че подобен теч на информация не е възможен. Изпитният вариант беше генериран от 5 859 375 възможни комбинации.„Вчера официална информация до ранния следобед в Министерството не е постъпвала, но вие знаете, че ако има някакви сигнали ние се обръщаме към съответните органи. Що се отнася до теч на информация от Министерството – такава няма и няма как да се случи“, подчерта Емилия Лазарова, зам.-министър на образованието.

Директорите на училищата са категорични, че получават материалите в последната минута и издаване на отговорите е невъзможно.

Вижте и

„Ние получаваме изпитните материали непосредствено преди всеки модул, респективно паролата, с която те се разсекретяват и не смятаме, че е възможно получаването на отговорите от страна на учениците“, обясни Таня Панчева, директор на 55. СУ „Петко Каравелов“.

В 759 училища и в 4185 зали в страната се проведе държавен зрелостен изпит по български език и литература, който започва в 8:30 ч. За него заявления са подали над 50 000 зрелостници. Ангажирани са и 12 970 квестори, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре