Сега четете
15 май – Международен ден на семейството

15 май – Международен ден на семейството

15 май е Международният ден на семейството. Денят е учреден през 1993 г. от Генералната Асамблея на ООН, и отразява значението, което международната общност отдава на семействата. Международния ден дава възможност за насърчаване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството; и увеличава знанията по социални, икономически и демографски процеси, които засягат семействата. Световният ден на семейството има за цел да привлича общественото внимание към редица проблеми в семейната среда.

 

В своята резолюция, Общото събрание на ООН също така отбелязва, че разпоредбите, свързани със семейството, продължават да предоставят насоки относно начините за засилване на политическите компоненти и програми, насочени към семействата, като част от цялостен подход към развитието им.

 

Международният ден на семейството е вдъхновил серия от събития за повишаване на осведомеността, включително и на националните семейни дни. В много страни този ден дава възможност да се изтъкнат различни области на интерес и значение за семействата.

 

Целта на празника е да отбележи не сами хубавите и щастливи мигове, а и да обърне внимание на проблемите.

 

Да имаш място, където да отидеш – това е домът. Да имаш някой, който да обичаш – това е семейството. Да имаш и двете – това е благословия, беше казал някой.

 

Не забравяйте да обичате и да давате от себе си всичко за семейството, защото това са единствените хора, които биха направили същото за вас, абсолютно безрезервно и безвъзмездно. От съседката или приятелката можеш да поискаш чаша захар назаем или да попиташ каква беше рецептата за къпана баница, но спомни си колко пъти мама ти е давала пари и не е искала да й ги връщаш… На кого си се обаждал в 3 часа сутринта, когато термометърът е показвал 39,5 градуса и кой те е изслушвал в най-трудните моменти в живота ти?

 

Затова никога не забравяй:

 

– да се обаждаш на семейството си не само в тежки и трудни моменти за теб

 

Вижте и

семейството (и никой друг) ще ти прости всички грешки, независимо какви са те

 

– да не пропускаш семейни сбирки заради някой рожден ден на приятелка

 

– да казваш „Обичам те“ не само когато и ти се нуждаеш да чуеш същото

 

– не пренебрегвай семейството заради работата си, защото тя няма свършване

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре