Сега четете
Десислава Алексова се включва в надпреварата за евроизборите в листата на „Зелено движение“

Десислава Алексова се включва в надпреварата за евроизборите в листата на „Зелено движение“

Десислава Алексова е позната и на читателите на „Любословие“като външен автор на медията. Тя е приела поканата на инж. Тома Белев да се присъедини като част от гражданската квота в листата на „Зелено движение“. Единствената партийна формация в България, която е член на ЕЗП. Мотивите  са и ,били свързани най-вече с това, че с част от кандидатите са водили редица природозащитни битки и кампании и сме съмишленици от години. Допълнителен стимул за нея  е, че водач на листата е г-н Боби Сандов, който успя да се докаже и на национално ниво като вицепремиер, министър и депутат и на европейско – като съпредседател на Европейските Зелени за Централна и Източна Европа.

Д-р Десислава Алексова е родена в София. Завършва магистратура по „Международен туризъм“ в Нов български университет и придобива образователна и научна степен Доктор на НБУ, а през 2020 г. защитава докторат в Международно висше бизнес училище в направление 3.9. „Туризъм” от научна област „Социални, стопански и правни науки”.

Има богат практически и академичен професионален опит. Работила е в туроператорски фирми, в държавната администрация и неправителствения сектор, участва активно в множество проучвания и проекти в сферата на туризма, образованието и регионалното развитие.

Има над 80 научни публикации и участва в над 50 научни конференции. Владее английски и испански език.

Тя е изявен природозащитник и граждански активист. Има няколко номинации за активист за природата, както и номинация за „Човек на годината“.

Участва активно в редица кампании на Коалиция „За да остане природа в България“, инициативи за създаване на нови защитени територии, организира природозащитни активности със студенти и работи активно върху изграждането на мост между туристическия и природозащитния сектор. Подкрепя каузи за защита правата на животните и гражданските права, електронното гласуване, борбата с хомофобията и ожесточената агресия срещу Украйна.

Вижте и

В европейския парламент ще работи за подобряване на качеството на жизнената среда, за защита на правата и свободите, за изграждане на по-зелено мислещо общество, за приобщаваща и демократична Европа. Нейният фокус ще бъден насочен към развитие на отговорен и солидарен туризъм, работа с местните общности и създаване на зелени работни места, възможност за устойчиви бизнес модели в земеделието и устойчиви хранителни системи, адаптиране към климатичните промени, защита и възстановяване на горите, опазване на биоразнообразието и екосистемите, превръщане на хуманното отношение към животните в приоритет на равнище ЕС, борбата с корупцията и дискриминацията.

Допълнителни квалификации: завършен курс за “Екскурзоводи и планински водачи”, Асоциация “Планини и хора”/ Асоциация БААТ (2002); курс по презентационни умения „По стъпките на Дракона”, Ramm Soft (2014); „Обучение за работа с пространствени данни и употребата им при мониторинга на териториалното развитие за участници от НПО (Quantum GIS)”, Българска фондация биоразнообразие (2014);  и практико-приложни обучения: семинар «Модерните принципи на мениджмънта”» (2005), Multiliteral Youth Exchange “Environment and Life”, Trabzon, Turkey (2005), Training course “Development of Cooperation on Environmental Issues Through the Youth Programme in Elatia, Greece (2005), InterCultural Training Course “Cultural Diversity – a Common Wealth”, Tirana (2006), Travel Mind (2012, 2013), обучителен семинар „София – град на културен туризъм” (2012), обучение „Управление на защитените територии” (2014, 2015), обучение “Зелено застъпничество“ (2015), EBSCO (2016), Международни пътуващи университети „Място за бъдеще”, гр. Чипровци (2013-2017),  management seminar “Tourist Attractions, Events and MICE” (2018), International Staff Training Week “Digital Skills”, Leiria, Portugal (2018), International Staff Training Week ¨Intercultural communication and internationalization of curricula¨, Alba Iulia, Romania (2019); Building Digital Branding, SoftUni (2020); Marketing Basics, SoftUni (2022).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре