Сега четете
Работници и работодатели от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток 3“ се срещат днес в Стара Загора

Работници и работодатели от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток 3“ се срещат днес в Стара Загора

Днес в Стара Загора ще се проведе среща между работници от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток 3“, които са с връчени предизвестия за съкращения и работодатели от региона. Това съобщиха от местната структура на КНСБ, който са инициатори на събитието заедно с другия голям синдикат КТ „Подкрепа“, Министерство на труда и социалната политика и община Стара Загора. То е насрочено за 10:30 часа в зала „Христо Танев“ на Парк-хотел Стара Загора.

 

Целта на форума е да се представят конкретни възможности за работа на територията на област Стара Загора, която отговаря на знанията и уменията на работниците.

 

По време на срещата ще бъдат представени фирми, които разполагат със свободни работни места, изискванията за заемането им и условията от гледна точка на заплащане и социален пакет.

 

Вижте и

През март от „Бюрото по труда“ в Стара Загора обявиха, че са получили уведомление за съкращаване на 160 работници от предприятието от 10 май. Тогава в социалното министерство се състоя среща на министъра в оставка Иванка Шалапатова, политическия ѝ кабинет и изпълнителния директор на Агенцията по заетостта (АЗ) Смилен Вълов с изпълнителния директор на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ Васил Щонов и представители на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерация на труда (КТ) „Подкрепа“. На срещата е взето решение за започване на оценяването на уменията на работещите в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

 

Припомняме, че в края на февруари ТЕЦ „Марица изток“ 3 излезе на свободния пазар и временно прекрати дейност.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре