Сега четете
МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори

МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори

Национално съвещание на Министерството на вътрешните работи ще се състои днес в сградата на Главната дирекция „Национална полиция“. Това съобщиха от ведомството.

 

На него ще присъстват политическото и професионалното ръководство на министерството, директорите на главни дирекции, ОДМВР и СДВР, както и административните структури.

 

Организацията за дейността на МВР в периода на подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от България и за Народно събрание, взаимодействието и координацията с прокуратурата и ДАНС по отношение постъпването на сигнали за престъпления срещу изборните права на гражданите, приложението на Географската информационна система в изборния процес са сред темите, които ще бъдат обсъдени на съвещанието.

 

Вижте и

До 10 юни в МВР ще функционира денонощно открита линия – телефон 02 90 112 98 и имейл [email protected] – за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

 

Преди дни изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов и председателят на Държавната агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев подписаха съвместна заповед, която регламентира действията на институциите за гарантиране на политическите права на гражданите и за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре