Сега четете
Димитър Главчев ще посети манастира „Св. Вмч. Георги Зограф” в Атон

Димитър Главчев ще посети манастира „Св. Вмч. Георги Зограф” в Атон

Служебният премиер Димитър Главчев ще посети манастира „Св. Вмч. Георги Зограф” в Атон днес и утре, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Главчев ще е начело на българската поклонническа делегация в Света гора. Той ще участва във вечерната и нощната служба, в светата литургия, както и в литийното шествие с иконата на свети Великомъченик Георги – Зограф.

 

По време на визитата си служебният премиер ще има среща с духовното ръководство на Света гора.

 

В делегацията са включени служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, служебният министър на културата Найден Тодоров, служебният министър на туризма Евтим Милошев, служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов, както и народни представители.

 

Вижте и

На 15 ноември 2023 г. председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, начело на делегация, също посети манастира. Росен Желязков приветства игумена архимандрит Амвросий за неуморната, единна и целенасочена дейност на духовното ръководство на манастира за запазване на неговия български характер и за привличане на нови монаси и послушници. Светата обител може да разчита на подкрепата и ангажираността на българската държава за възстановяване и опазване на културно-историческото и архитектурното наследство на манастира, подчерта Росен Желязков. Той разгледа и частта от манастира, която се ремонтира.

 

Желязков се срещна и с ръководството на Света гора. Българските парламентаристи присъстваха и на службата в главната църква на Света гора „Успение Богородично“ в столицата Карея.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре