Сега четете
Трайчо Трайков се извини за реорганизацията на ключови столични булеварди

Трайчо Трайков се извини за реорганизацията на ключови столични булеварди

„Бих искал да се извиня за начина, по който Столична община прави реорганизацията на движението по бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и бул. „Фритьоф Нансен.“

Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков.

„Дори не говоря за достойнствата и недостатъците на самия проект.

Бях поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите и че едновременно ще бъдат въведени работещи компенсаторни мерки. Много голям проблем за мен е, че не съм успял да убедя колегите, колко е важно да се работи именно с уважение и мисъл за местната общност, както и че съм допуснал информацията с мен да се споделя умишлено избирателно.

Уморих се да повтарям, че нищо хубаво не може да се случи, ако не се помисли едновременно за легитимния интерес на пряко засегнатите, от които се очаква да платят цената. Опасявам се, че това може да стане прецедент, който да минира доверието в способността на районните кметове да представляват ефективно хората, които ги избират и по този начин да се загуби възможността за смислени градски промени.

Какво следва, ако съдът остави нещата каквито са?

Подготвили сме доклад до СОС за преминаването на 105-те места от платения паркинг до Националния стадион към синята зона, където да могат да паркират и хората от подзона 2. Също от подзона 2 да може да се паркира двустранно по бул Витоша, а не само по източната част. Готвим и доклад за промяната на времетраенето и цените на зоните за платено паркиране в центъра, с приоритет за живущите в непосредствена близост. Говорил съм с кмета на СО и общински съветници и очаквам добронамерено отношение и съдействие.

 

Но идеята беше всичко това да стане предварително.

Вижте и

В по-средносрочен план съм поискал да проектираме подземен паркинг в района на кръстовището на ул Гурко и бул Васил Левски, за което ни е необходимо съответното финансиране от СО.

Утре ще отида и на заседанието на транспортна комисия в СОС, за което разбрах от медиите.“

Трайчо Трайков, Facebook

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре