Сега четете
Приоритетът на приоритетите на служебното правителство е здравето на българските деца

Приоритетът на приоритетите на служебното правителство е здравето на българските деца

Много приоритети имаме, но приоритетът на приоритетите е здравето на българските деца. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на днешното правителствено заседание.

Той припомни, че е сезирал ДАНС и прокуратурата, за да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на болницата „Мама и аз“.

Главчев изрази увереност, че ДАНС и прокуратурата ще проверят всички факти и обстоятелства по случая. „Имаме и доклад от Министерството на здравеопазването, в който тези факти достатъчно коректно са изложени и вие бихте могли да се запознаете. Докладът е публичен“, каза той пред служебните министри и медиите.

Служебният министър-председател припомни, че е посетил СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“ в София и се е запознал с неотложните нужди на лечебното заведение. Вчера, съвместно с министъра на здравеопазването и с вицепремиера и министър на финансите, успяхме да отговорим в голяма степен на най-неотложните им искания за рентген, скенер, ремонт на интензивното отделение и асансьор за деца в кувьози, информира Димитър Главчев.

Вижте и

В изказването си днес Главчев каза още, че на Съвета на министрите в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, който се състоя миналата седмица, генералният секретар Матиас Корман е уверил българската страна, че хоризонтът до края на 2025 г. за приключване на процеса по приемането ни в организацията е напълно реален.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре