Сега четете
Простреляното дете с въздушна пушка във Враца е изведено от реанимация

Простреляното дете с въздушна пушка във Враца е изведено от реанимация

Детето, което беше транспортирано с хеликоптер от Враца и оперирано по спешност след огнестрелно нараняване, вече е изведено от реанимация. Това съобщиха от пресцентъра на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н. И. Пирогов”.

На 13 април хеликоптер транспортира по спешност двегодишното дете след прострелване в главата с въздушна пушка. В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност. Неврохирурзи извадиха проектила от мозъка на детето, отбелязват от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Това помага състоянието му да се стабилизира по-бързо. След операцията детето е настанено за интензивно лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската спешна болница, в продължение на повече от две седмици.

Детето вече е настанено в Детската неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”.

Огнестрелното нараняване, заради което е транспортирано детето, е изключително тежко, проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех, казват от болницата.

Вижте и

Детето беше простреляно с въздушна пушка във Враца. Според първоначалната информация то е простреляно от 11-годишен, който живее в същата къща. Пневматичното оръжие е законно притежавано от член на семейството. След инцидента детето беше транспортирано с военен хеликоптер AS 532 Cougar с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили до София, за да му бъде оказана спешна медицинска помощ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре