Сега четете
Дните на органовата музика се възраждат в Добрич

Дните на органовата музика се възраждат в Добрич

Дните на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“ се възраждат в Добрич. Целта е да се популяризира органовото изкуство и инструмента в концертна зала „Добрич“, съобщават от Общината.

Идеята е на Мария Славова, пианист и органист от Добрич, която предлага на Общината да се провеждат ежегодно поредица от органови концерти – Дни на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“, посочват още от местната администрация. След реновирането на инструмента и самата концертна зала „Добрич“, Общината продължава вече установената традиция с поредицата от органови концерти (солови и в различни формации).

В Дните на органовата музика „Fiori Musicali /Музикални цветя“ са предвидени пет концерта. На 1 май пред любителите на органовата музика ще се представят проф. Нева Кръстева и Collegium „Lapis Lazuli“ с Дона Стоянова – сопран, и Анита Дафинска – мецосопран. На 9 май в концертна зала „Добрич“ ще гостува проф. Сабин Леви.  Дните на органовата музика продължават на 21 май с проф. Гейл Арчър (САЩ). Професор Андреас Уибо от Естония ще свири на 5 юни. „Fiori Musicali /Музикални цветя“  ще завърши на 14 юни с концерт на Мария Славова и Рада Йосифова – флейта.

Вижте и

В програмата са включени произведения на Дитрих Букстехуде.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре