Сега четете
Целта е да се убедите в честността на всички процеси по време на изборите

Целта е да се убедите в честността на всички процеси по време на изборите

Целта на това, на което ще присъствате сега, е да се убедите в честността на всички процеси, които ще бъдат проведени по време на изборите. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на изтеглянето на серийните номера на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за предстоящите на 9 юни избори „две в едно“.

Ще бъдат изтеглени номерата на машините, които впоследствие ще участват в удовостверяването на целия процес, посочи Главчев.

Той каза, че правителството е поело ангажимент и основно негово задължение е изборите да бъдат честни. Като представители на изпълнителната власт, ще направим всичко в тази посока, подчерта той. Имаме уверението и на Министерството на електронното управление, че ще положи същите усилия в максимална степен, заяви служебният премиер Главчев. По думите му крайната цел е да се убедят избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно и в крайна сметка да бъде възстановено доверието в изборния процес, което ще доведе до разширяване на активността на българските граждани.

Вижте и

На процедурата присъства и служебният министър на електронното управление Валентин Мундров, както и представители на Централната избирателна комисия и обществения съвет към нея. На публичното теглене присъстваха и представители на парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре