Сега четете
Доц. Людмил Георгиев представи новата си книга „666 – знакът на звяра“ на международен фoрум

Доц. Людмил Георгиев представи новата си книга „666 – знакът на звяра“ на международен фoрум

От няколко дни на книжния пазар любителите на криминалния жанр и силните усещания могат да намерят новата книга на Людмил Георгиев и Марин Дамянов „666 – знакът на звяра“, отпечатана от издателство „Атеа“. Книгата е създадена под формата на сценарий за шестсериен криминален филм с акцент върху полицейската работа. Сценарият е по мотиви на романа на Людмил Георгиев -„Мръсна задача“ – спечелил Голямата награда за литература за най-добра книга на полицейска тематика от български автор.

По време на Третата Мениджмънт академия на Международната полицейска асоциация на 26 април, доц. д-р Людмил Георгиев официално представи новата книга. Над 150 книги с пожелания и автографи от автора получиха участниците в конференцията, в която бяха включени представители от 17 държави. Новият роман бе промотиран в рамките на форума на международно ниво чрез трейлър и презентация. Освен книгата бе представена и малка част от уникалната колекция на Георгиев от полицейски фуражки от цял свят. „666 – знакът на звяра“ се чете като увлекателен роман, представящ реалистично „кухнята“ на полицейските разследвания, като в същото време ще участва и в конкурси за филмова реализация.

Действието основно се развива в наш черноморски град, където след поредица от жестоки убиства за съдействие е изпратен екип от инспекторите Лъчезар Давидов и Йована Божкова от сектор „Престъпления срещу личността“. Той е от най-добрите криминални инспектори, а тя- многократна шампионка по таекуондо….

Значителна част от персонажите в книгата имат реални прототипи. Книгата се издава със спомоществувателството на “ИПА – секция България”, във връзка с отбелязването за 30 години от нейното учредяване. Людмил Георгиев е роден във Варна през 1960 г. Завършва факултет “Полиция” към Академията на МВР, както и факултет “Журналистика и масова комуникация” към СУ “Св. Кл. Охридски” и Операторска школа към НАТФИЗ /с водещ проф. Емилия Стоева/. С близо 30 годишен стаж в полицията /преди пенсионирането си/ като разследващ полицай, експерт-криминалист, полицейски говорител, преподавател в Академията на МВР и съдебен експерт към Софийски градски съд. С редица специализации в чужбина в областта на криминалистиката. Доктор по право, доцент по криминалистика /с хабилитационен труд “Криминалистическият видеозапис при разследването на престъпления”/. Понастоящем хоноруван преподавател в НАТФИЗ, във Варненски свободен университет и в Академия на МВР.

Вижте и

Автор на множество научни публикации в областта на криминалистиката и на 13 художествени книги на полицейска тематика, сред които сборници с разкази, новели, романи. Автор и оператор на около 15 документални филма за пътешествия по реки и морета, излъчени по ТВ “Евроком” в предаването на Симеон Идакиев “Светът и всичко в него”. Членува в Съюза на българските журналисти и в Съюза на българските писатели. Георгиев е и най-големият колекционер в България на полицейски, армейски, военноморски и пожарникарски фуражки, които са били излагани под формата на музейни експозиции 27 пъти в различни градове в страната.

По публикацията работи Мирослав Дечев 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
2
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре