Сега четете
КЕВР ще обсъди днес предложеното от „Булгаргаз“ поевтиняване с над 2 % на природния газ за май

КЕВР ще обсъди днес предложеното от „Булгаргаз“ поевтиняване с над 2 % на природния газ за май

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще обсъди днес предложеното от „Булгаргаз“ поевтиняване с над 2 процента на природния газ за месец май, става известно от програмата на регулатора.

От 10:00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление от „Булгаргаз“ от 11 април за утвърждаване на цена за месец май, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

В заявлението си до КЕВР дружеството „Булгаргаз“ е предложило за утвърждаване цена на природния газ за месец май от 57,50 лева за мегаватчас (MWh) – без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, включително компонента за дейността „обществена доставка“ в размер на 1,98 лв./MWh и компонента „задължения към обществото“ в размер на 0,46 лв./MWh.

Предложената цена за май от 57,50 лв./MWh е с 2,28 процента по-ниска от утвърдената регулирана за настоящия месец.

Вижте и

Любословие.бг припомня, че КЕВР утвърди цена на природния газ за април от 58,84 лева за MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре