Сега четете
Днес теглят номерата на машините за изборите

Днес теглят номерата на машините за изборите

Номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за предстоящите на 9 юни избори за Европейски парламент и Народно събрание, ще бъдат изтеглени в Министерството на електронното управление днес от 10:00 часа, съобщиха от ведомството.

Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени да присъстват са и представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), на обществения съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно представените партии.

По-рано този месец от ведомството съобщиха, че до края на април ще приключи актуализирането на методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

ЦИК реши на местния вот на 29 октомври миналата година гласуването да бъде само с хартиени бюлетини. Причината за това бе липсата на решение от Министерството на електронното управление за удостоверяването на машините.

Вижте и

Съответствията на устройствата за машинно гласуване се удостоверяват с решение на МЕУ, Българския институт за стандартизация и Българският институт по метрология.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре