Сега четете
Румен Радев издаде указ и назначи Димитър Главчев и за служебен външен министър, а Георги Тахов за служебен министър на земеделието

Румен Радев издаде указ и назначи Димитър Главчев и за служебен външен министър, а Георги Тахов за служебен министър на земеделието

Президентът Румен Радев издаде указ и назначи служебния министър-председател Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов – за служебен министър на земеделието. Това се посочва в съобщение от прессекретариата на държавния глава.

В съобщението се посочва, че указът за промени в състава на служебното правителство по предложенията на служебния министър-председател Димитър Главчев е издаден след разговор със служебния премиер и постъпили предложения от негова страна. На основание чл. 99 ал. 5 на Конституцията държавният глава Румен Радев назначи Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов – за служебен министър на земеделието и храните. Със същия указ държавният глава освобождава Стефан Димитров от длъжността служебен министър на външните работи, а Кирил Вътев – от длъжността служебен министър на земеделието и храните.

По-рано днес от Министерския съвет съвет съобщиха, че Димитър Главчев е изпратил писмено предложение до държавния глава за промени в състава на служебния кабинет.

В края на миналата седмица държавният глава обяви, че в понеделник сутрин ще направи последен разговор със служебния премиер за предложените промени в служебния кабинет. По-късно от АЕЦ „Козлодуй“ Главчев отговори, че е предложил на президента да поеме поста на служебен министър на външните работи.

Вижте и

Миналата седмица служебният премиер направи две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. Даниел Митов обаче оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи, а в интервю за БНТ в петък Димитър Главчев каза, че няма намерение да предлага нов кандидат за поста.

В петък президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев разговаряха в президентството за предложенията за промени в служебния кабинет.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре