Сега четете
Николай Василев: Липсва политическа воля за влизане в еврозоната

Николай Василев: Липсва политическа воля за влизане в еврозоната

БНБ не е проблем за забавеното ни влизане в еврозоната. От 2005 година еврозоната е пред нас като мираж, сега сме 2024 година и този мираж пак е няколко години напред. Това каза в студиото на “Денят започва” Николай Василев – бивш вицепремиер и министър на икономиката.

Според него причините за това са три:

“На трето място слагам инфлацията, на който критерий ние вече не отговаряме. Преди три години отговаряхме на всички критерии и бях готови веднага на дузпата и… гол. Втората причина е, че не само не се придвижихме напред, а се върнахме назад. Преди пет месеца България беше включена в сивия списък за пране на пари и финансиране на международния тероризъм. Каква еврозона, кой ще ни иска?! По този въпрос не съм чул нито един управляващ да коментира, защото не правят нищо и трябва да умрат от срам. И третата причина е липсата на политическа воля за влизане в еврозоната и тя се нарича Асен Василев.”

Вижте и

Николай Василев беше категоричен, “че който и да беше финансов министър през последните години, щяхме да сме влезли в еврозоната и да сме забравили”, а сега сме на опашката.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре