Сега четете
Динко Вълев получава обвинение за тартор на група за изнудвания и грабежи

Динко Вълев получава обвинение за тартор на група за изнудвания и грабежи

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност Динко Вълев, известен с прозвището „ловеца на мигранти“ и още двама души за участие в организирана престъпна група, става ясно от съобщение на държавното обвинение.

Както „Труд news“ още вчера писа , групата се разследва за изнудвания на превозвачи и грабежи от катастрофирали ТИР-ове. На прицел е транспортната фирма на Вълев, която се занимава с пътна помощ, има кранове и друга тежка техника, с която обслужва камиони при инциденти на магистралите “Тракия” и “Марица”. Освен на Вълев, са повдигнати обвинения само Стойко Калудов (С.К.), близък негов приятел и на още един мъж, на име Григор (Г.Г.).

Според прокуратурата групата е структурно обособена, а ръководител е Динко.

„По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и направили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля. За целта са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите, в резултат от което единият от пострадалите е претърпял финансова щета, а по отношение на друго пострадало лице, деянието е останало недовършено“, информират от държавното обвинение.

Вижте и

Спрямо С.К. и Г.Г. обвиненията са предявени. Внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях, което е уважено от Окръжен съд-Ямбол.

По отношение на Динко Вълев, който е настанен в болнично заведение, е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре