Сега четете
Петя Банкова командировала с принуда 18 човека

Петя Банкова командировала с принуда 18 човека

Софийският апелативен съд гледа мерките за неотклонение на задържаните по скандала в митниците Петя Банкова и Стефан Димитров.

В съдебната зала стана ясно, че Петя Банкова вече има ново обвинение. Според него тя е командировала с принуда 18 човека на различни пункта. Най-много от тях са били в Бургас, „Капитан Андреево“, Хасково и Русе.

Вчера обвинение по това дело получи и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

А от прокуратурата все още не са решили каква мярка за неотклонение да поискат на другия обвиняем по скандала в митниците – Марин Димитров, баща на Стефан Димитров.

Петя Банкова беше арестувана в началото на април. В хода на разследването стана ясно, че Банкова се е познавала със Стефан и Марин Димитрови, като тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Появиха се и общи снимки с вече бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Пред депутатите от специално създадената да разследва случая комисия председателят на ДАНС Пламен Тончев обясни преди дни, че аферата е разработвана повече от 9 месеца.

Вижте и

По думите му задържаните Марин и Стефан Димитрови, както и митичната фигура в контрабандата Никола Николов-Паскал, са имали влияние върху висши служители от МВР, митниците и съдебната система.

Тончев съобщи още, че акцията на ДАНС е започнала още преди 2 години, но за нея не е знаел никой от два кабинета по това време. Според председателя на ДАНС около 10 съдии, следователи служители на МВР и прокурори са подпомагали дейността на канала.

Службите установяват, че Димитрови се познават с Живко Коцев още докато той е бил началник на националната полиция.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре