Сега четете
Кариерно събитие за бъдещи енергетици „Презареди кариерата си“ ще се проведе днес в София

Кариерно събитие за бъдещи енергетици „Презареди кариерата си“ ще се проведе днес в София

Кариерното събитие за бъдещи енергетици „Презареди кариерата си“ 2024 ще се проведе днес от 10:00 часа в Astoria Grand Hotel, София, съобщиха организаторите от компания „Enery“ (Енери) и Сдружение „Соларна Академия България“. В дискусия за ролята на образователната система в осигуряването на квалифицирани кадри за енергийния преход на страната е поканена да участва Мариета Георгиева, служебен заместник-министър на образованието и науката. Входът е свободен, а желаещите да присъстват могат да се запознаят с програмата и да се регистрират на адрес: berenewable.org.

Програмата ще обхване ключови теми от енергийния сектор от уменията, които са необходими за успешна кариера, до предимствата за работа в тази динамична област. Ще бъдат представени иновативни проекти и студентски инициативи, които променят „лицето“ на енергийния преход, както и успешни практики за намаляване на въглеродния отпечатък.

Сред поканените говорители на форума са още: проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, инж. Пламен Панчев, основател и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона, Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, Илия Левков, председател на УС на Националната браншова организация за електрическа мобилност, Цветан Георгиев, съосновател на първата енергийна общност в България – Изгрей БГ, Пламен Попов, учредител на фондация „Започни млад“, и Балин Балинов, координатор на кампанията „Енергийни решения“ в „Грийнпийс“.

На тазгодишното събитие ще бъдат обявени и победителите от първия по рода си конкурс в България за изготвяне на макет на фотоволтаична електроцентрала, се посочва още в съобщението.

Вижте и

„Презареди кариерата си“ цели да създаде ключови партньорства между бизнеса, образованието и талантливи кадри във възобновяемата енергетика в България, за да помогне за постигането на енергийните и климатичните цели на ЕС до 2030 г. чрез създаване на перспективни работни места и кариерни възможности. Форумът предоставя платформа за развитие и насърчаване на квалифицирани кадри чрез дискусии, обучения и вдъхновяващи истории за успех, допълват организаторите на събитието.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре