Сега четете
ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора „Боташ“,

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора „Боташ“,

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора „Боташ“, не го допускат в дневния ред на зала и гласуване на доклада. Това каза председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. По думите ѝ докладът е готов и подписан с тежки констатации за корупция и щета на българската държава и общество.

 

Нинова съобщи, че утре в зала номер едно на парламента, членовете на временната комисия за „Боташ“ от „БСП за България“ ще представят целия доклад и ще го изпратят на Европейската и българската прокуратура и Комисия за противодействие на корупцията (КПК). Няма да оставим този случай да бъде „заметен“, посочи Нинова. По думите ѝ това е една от малкото комисии, която е свършила реална работа и е показала корупция. Тези, които са го подписали, да си понесат наказателната отговорност, добави още тя.

 

По-рано днес депутатът от „Възраждане“ Йордан Тодоров съобщи пред журналисти, че от партията ще внесат сигнал в прокуратурата, в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), в Българския енергиен холдинг (БЕХ), в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), в Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на енергетиката (МЕ) сигнал, свързан със сделката между „Булгаргаз“ и турската държавна газова компания „Боташ“.

Вижте и

 

От „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) съобщиха, че са внесли предложение за извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледан докладът на временната комисия за договора между „Булгаргаз“ и „Боташ“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре