Сега четете
В Пловдив кран на замразен строеж стана играчка за децата

В Пловдив кран на замразен строеж стана играчка за децата

Деца висят от крана на замразен строеж в Пловдив. За това сигнализират хората в района, които са успели да заснемат опасната случка. Те настояват достъпа до незавършения комплекс да бъде ограничен.

Строителството на комплекса в квартал „Прослав“ е замразено преди повече от десет години. Той представлява екстравагантно за времето си микроселище, което остава незавършено заради финансови проблеми на инвеститорите. Постепенно мястото става опасно.

„Изключително неприятно, на няколко пъти имаше и сигнали за пожар и се вижда от вкъщи задимяване, доколкото знам доста често сградата е обитавана и от наркомани, което също е опасно за живущите и за нашите деца“, каза жена, живееща в района.

Другата опасност в района са ето тези дълбоки и отворени шахти.

Изоставеният кран се превръща в най-голямата атракция за децата. Няма ограждения, които да ограничават достъпа им и графити се виждат дори на прозореца на високото съоръжение.

„Преди време е имало хора охранители, които е имало постоянно там поне през нощта, но в момента няма такива“, обясни дург жител на района.

Вижте и

Снимките с висящите на крана деца предизвикаха спешна проверка от районното кметство.

„Свързали сме се и с 2 РПУ в Пловдив, обяснили сме за проблема и те казаха, че ще ни съдействат и е изпращат екипи тук на проверки ежедневно. В момента сме с общинска полиция на проверка по изпратени сигнали от жители“, каза Иван Ангелов – заместник-кмет на район „Западен“.

От полицията потвърдиха, че правят по-често проверки на строежа като призоваха родителите да не допускат децата си там.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре