Сега четете
Примата на естрадата Лили Иванова иска да вземе емблематичен обект в Бургас

Примата на естрадата Лили Иванова иска да вземе емблематичен обект в Бургас

Фондация „Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок от 10 години недвижим имот, намиращ се в Морската градина на Бургас. Става въпрос за бившата кръчма „Бургаски вечери“ пише Burgas24.bg.

От докладната записка от зам.-кмета Станимир Апостолов става ясно, че в Община Бургас е постъпило писмо от фондацията на примата на българската естрада. С него се иска получаване на разрешение от Общински съвет – Бургас за обособяване на многофункционален културен център Saloon LI.

Желанието е имотът да се намира в района около Летния театър в Бургас.

След обследване като подходяща за това е посочена сграда със застроена на площ от 62 кв., собственост на „Благоустройствени строежи“ с прилежаща към нея зимна градина – бившето заведение „Бургаски вечери“.

Организацията възнамерява да сключи дългосрочен договор за максимално допустимия срок, предвид намерението да вложи значителни средства за реконструкция и пълно обновяване на обекта.

Културният център ще включва многофункционална част, частично оформена като зимна градина с възможност за отворени обеми и хармонично сливане с парковата среда за изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност.

Вижте и

В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др.

Целта на фондацията е да се реализира един привлекателен и модерен обект, изпълняващ специфични художествени и творчески функции, чрез който да популяризира българското изкуство, да стимулира развитието на

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре