Сега четете
Отговорността за служебното правителство е на Бойко Борисов

Отговорността за служебното правителство е на Бойко Борисов

Служебното правителство е основно на ГЕРБ. Правят се огромни грешки още в първата седмица и отговорността за това правителство е на Бойко Борисов, след като вчера премиерът реагира само на някакъв коментар пред симпатизанти. Това коментира пред журналисти в парламента Кирил Петков, съпредседател на парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната – Демократична България“ във връзка с поисканите оставки на служебните министри на външните работи и на земеделието.

Коментарът на Петков е по повод изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от по-рано тази седмица пред симпатизанти на партията. Тогава Борисов заяви, че в служебното правителство ГЕРБ застават зад служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и искат Главчев да смени служебния министър на външните работи – в противен случай служебното правителство няма да има подкрепата на партията, каза лидерът на ГЕРБ.

Според Петков случващото се в момента не е в резултат на промените в Конституцията, а в резултат на човешкия фактор.

Той обясни, че идеята на промените в Конституцията е била президентът да има избор за фигурата на служебния премиер от десет независими кандидати. Петков добави, че Димитър Главчев, въпреки че е бил от ГЕРБ, не е длъжен да „съгласува с Борисов и Пеевски този кабинет, и по никакъв начин нищо не го задължава, когато Борисов нещо се намръщи, той (Главчев) да подскача и да иска оставката на двама министри“. Тук не става дума за Конституцията, тук става дума за човешкия фактор, който за съжаление показва, че е неоправдано това действие от един министър-председател, добави Петков.

Според него президентът трябва да носи конституционната отговорност и да вземе своето решение относно указите за назначаване на новите служебни министри. На неговото място бих поискал да видя има ли обективни факти за тези оставки, какви са те, заслужават ли и има ли нещо реално или просто едно обаждане от г-н Борисов, което да е фактическата причина за смяна на министри, посочи Петков.

Вижте и

Той бе категоричен, че ще бъде ужасно, ако на всеки две седмици се сменят министрите.

Това, което, според мен, е учудващо, е, че хора с толкова много политически опит, направиха толкова много грешки толкова бързо, заяви Кирил Петков във връзка с предложенията за персонални промени в състава на служебното правителство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре