Сега четете
Легендите на българския футбол Христо Стоичков и Красимир Балъков в емблематичен мач за Търновци

Легендите на българския футбол Христо Стоичков и Красимир Балъков в емблематичен мач за Търновци

Легендите на българския футбол Христо Стоичков и Красимир Балъков ще са сред участниците в шоу мач по случай 100-годишнината на футболния Етър.

Двубоят ще се играе във Велико Търново на стадион „Ивайло“, като Камата и Бала ще са капитаните на отборите, които противопоставят легенди на Етър и националния отбор от САЩ 94.

Честването на юбилея ще е на 25 април, като то ще включва още мач на женския отбор на Етър с полския Медик (Конин) и музикални изпълнения.

Основният мач ще започне в 19 часа, а след него ще има тържествена заря и спектакълът „звук и светлина“.

„Боляри! Започваме да обявяваме имената на легендите, които потвърдиха присъствието си на Празника за стотния юбилей на Етър и в мача между „Звездите на „Етър“ и „Звездите на България“. Първото име е не на някой друг, а на Красимир Балъков! Легенда на „виолетовите“, на „лъвовете“ и на световния футбол, с трайно присъствие и успехи в историята на Етър, Спортинг и Щутгарт. Футболист номер 1 на Велико Търново за ХХ век, един от двамата българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство. Добре дошъл отново на „Ивайло“!, обявиха от Етър.

Вижте и

„Христо Стоичков потвърди с готовност и отзивчивост своето участие в стотния юбилей на Етър и ще изведе Пеневата чета срещу „виолетовите“ шампиони на стадион „Ивайло“. Да описваме ли кариерата и успехите му? Едва ли има българин, който да не ги знае прекрасно. Самият той лично написа своята биография с брилянтните си изяви по футболните терени. Разбира се, с помощта на своите съотборници, треньори, приятели, което никога не пропуска да подчертае . . . Най-разпознаваемото име на българин по целия свят. Защото и до ден-днешен, където и да отидете, споменете ли думата България, насреща неизменно следва реакцията: Христо Стоичков!“, с тези думи бе представен най-успешният български футболист за всички времена и носител на „Златната топка“ Христо Стоичков.

Предстои поетапното обявяване на всички легенди, потвърдили участието си в „звездния“ мач, уточниха организаторите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре