Сега четете
Главчев предлага Кирил Вътев да бъде освободен, а поста да заеме Георги Тахов

Главчев предлага Кирил Вътев да бъде освободен, а поста да заеме Георги Тахов

Служебният министър-председател Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста служебен министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора.

Георги Тахов е настоящ изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. На интернет страницата на фонда е поместена негова кратка биографична справка.

Доктор е по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“. Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол“ от ВФСИ „Д. А. Ценов“, Свищов, „Право“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“ от Академията на МВР.

Вижте и

Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите. Владее немски и английски език.

Това е второто предложение за промени в персоналния състав на служебното правителство от встъпването му в длъжност. Вчера служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре