Сега четете
Инвестирането в сигурността на региона на Черно море е инвестиране в евроатлантическата зона за мир и свобода

Инвестирането в сигурността на региона на Черно море е инвестиране в евроатлантическата зона за мир и свобода

Инвестирането в сигурността на региона на Черно море е инвестиране в евроатлантическата зона за мир и свобода в региона и Европа. Това каза служебният министър на външните работи Стефан Димитров по време на втората конференция за сигурността в Черно море в рамките на Международната Кримска платформа. Конференцията се организира съвместно от Министерствата на външните работи и на отбраната на Република България и министерствата на външните работи и на отбраната на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни стратегии (Украйна).

Повече от две години светът става свидетел на нещо немислимо, посочи министърът и отбеляза подкрепата на България за Украйна.

Димитров отбеляза и конференцията на високо равнище за мир в Украйна, на която Швейцария ще бъде домакин през юни.

По думите му руската инвазия в Украйна подкопа международната система за сигурност и разклати ядрото на международния правен ред. Тя доведе и до големи промени в това как оценяваме нашите политики и цели на национално и регионално ниво, но също така и глобално, каза той. Най-притеснителното обаче е човешкото страдание и скръб, на които бяхме свидетели ежедневно и на нива, които мислехме, че са останали назад в историята. Изглежда ми, че това трябва да бъде главната ни грижа днес, коментира министърът.

Вижте и

Той отбеляза емпатията на българите и практическата подкрепа към хора в нужда. Ще продължим по-нататък с нашата хуманитарна помощ към всички, засегнати от войната, включително нашето приятелско гостоприемство, специално внимание и грижа ще продължат да бъдат отдавани на нашите братя и сестри от български произход, каза още Димитров.

Тема на днешния форум ще бъде и прилагането на украинската „Формула за мир“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре