Сега четете
Националното външно оценяване по български език и литература в десети клас остава на 10 юни, но ще е от 11:00 часа

Националното външно оценяване по български език и литература в десети клас остава на 10 юни, но ще е от 11:00 часа

Националното външно оценяване по български език и литература в десети клас остава на 10 юни, съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков в интервю за предаването „Денят започва“ на Българската национална телевизия, цитиран от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Министър Цоков уточни, че националното външно оценяване на 10 юни ще започне в по-късен начален час заради насрочените избори за национален и европейски парламент на 9 юни. Изпитът ще е от 11:00 часа, вместо в първоначално предвиденото начало от 8:00 часа.

След насрочването на изборите, в спешен порядък, бе проведено оперативно обсъждане с всички Регионални управления на образованието, за да се създаде организация и въпреки вота, да не се наложи промяна в първоначално определената дата, обясни министър Галин Цоков.

Той съобщи, че предстои 10 юни да бъде обявен за неучебен ден за всички останали ученици в училищата с изборни секции.

Вижте и

„Всеки ден ще работим така, че да оползотворим времето. От МОН сме подготвили документи, като визия за промяна в учебните програми, визия за промяна в оценяването, рамка на качеството в средното образование и други, които в следващите седмици ще обсъдим с педагогическите специалисти“, заяви министър Галин Цоков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре