Сега четете
Редовното правителство е похарчило няколко милиарда лева в последните дни

Редовното правителство е похарчило няколко милиарда лева в последните дни

Няколко милиарда са похарчени в последните дни и са ни подвели, че имаме 9 млрд., а те са 6 млрд., като се сложат пенсионните фондове и ядрената безопасност се оказва, че държавата има под 2 млрд. Това ни е наследството. Това заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова съобщи пред журналисти, че по данни на Българската народна банка (БНБ) фискалният резерв към 8 април е 6,689 млрд. лева. Беше казано, че към 29 март фискалният резерв е бил 9,9 млрд. лева, каза Петкова по повод дадената вчера пресконференция, заедно с Асен Василев.

За изказването на служебния министър на финансите, че в бюджета би трябвало да има 9 млрд. лева, а има 6 млрд. лева, Борисов заяви: „Аз го говоря това от един месец. Парите ги няма“.

Вижте и

Преди няколко дни казах, че Народното събрание трябва да прояви характер, както и правителството тогава, че трябва да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд и да спрем с това безумно харчене на пари и да си свалим дефицита до 1%, каза Бойко Борисов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре