Сега четете
Димитър Главчев поздрави мюсюлманите за празника Рамазан Байрам

Димитър Главчев поздрави мюсюлманите за празника Рамазан Байрам

Поздравявам най-сърдечно по случай празника Рамазан Байрам всички мюсюлмани, като им пожелавам здраве, щастие и благоденствие! Това написа във Фейсбук профила си служебният премиер Димитър Главчев.

„Байрамът сплотява хората независимо от различията по религиозен или етнически принцип. Времето, в което живеем, изисква да бъдем по-сплотени и по-щедри, да се отзоваваме на повика на всеки, който има нужда от помощ и да бъдем съпричастни към проблемите на всеки. Уважението към по-възрастните и най-вече уважението към родителите е най-важното духовно дело, което никой не бива да забравя. В тези дни молитвата към Всевишния за страдащите по света и за запазване на родината ни от бедствия е задължение на всеки. Това е най-малкото, което всеки може и е длъжен да направи”, добави Главчев.

Той подчерта, че Байрам е време за равносметка. Затова нека всеки от нас се опита да погледне себе си и да види какво е постигнал и какво е пропуснал, добави Главчев. „Нека се поздравим, да зарадваме хората около нас и да се усмихнем! Това ще ни направи по-силни и по-щастливи. Да ви е честит Рамазан Байрам!”, написа още служебният премиер.

Вижте и

Рамазан е месец на опрощението, покаянието и милосърдието. Ислямският календар следва фазите на луната, известни като лунен цикъл. В резултат на това свещеният за мюсюлманите месец Рамазан се пада приблизително 10 дни по-рано всяка година според григорианския календар.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре