Сега четете
„Възраждане“ са притеснени за финансовото състояние на държавата

„Възраждане“ са притеснени за финансовото състояние на държавата

„Възраждане“ са притеснени за финансовото състояние на държавата, заяви Костадин Костадинов в отговор на въпрос в кулоарите на парламента за изнесената вчера информация за фискалния резерв от служебния финансов министър Людмила Петкова.

Тя съобщи пред журналисти, че по данни на Българската народна банка резервът към 8 април е 6,689 млрд. лева. Беше казано, че към 29 март фискалният резерв е бил 9,9 млрд. лв., каза Петкова по повод думи на бившия финансов министър Асен Василев.

Това го коментирахме още в предишното Народно събрание, когато беше съобщено за голям дефицит, който Асен Василев после отрече и заяви, че когато стане министър на финансите този дефицит няма да е повече от 3%, посочи Костадинов. И добави, че Василев е изпълнил думата си, но на цената на огромни бюджетни ограничения, „затягане на коланите“, забавяне на разплащания в размер на близо 4 млрд. лв., както се твърди.

Вижте и

Това означава, че когато дойде следващото правителство и то има текущи разходи, и му се наложи да плаща и забавените, то или ще трябва да тегли огромни заеми, или ще трябва да обяви невъзможност да плаща заемите, а може би дори и да тръгне процедура по фалит на държавата, което е сериозно престъпление, заяви лидерът на „Възраждане“. Всичко това, според него, е направено от Асен Василев „с цел да се изпълни неговият фетиш – 3% дефицит, с натиск към НСИ за данните за инфлацията, за да получим покана за членство в еврозоната и добър конвергентен доклад към юни“. За да постигне тези свои цели той рискува финансовата сигурност на цялата държава, което също е престъпление, коментира още Костадин Костадинов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре