Сега четете
България изпрати четирима участници на най-голямото състезание по биатлон за деца в света

България изпрати четирима участници на най-голямото състезание по биатлон за деца в света

България изпрати четирима млади таланти на най-голямото състезание за деца по биатлон в света – надпреварите Liаtoppen 2024. Това са Стефани Йорданова, Никол Петкова, Петко Стаевски и Йоан Шамов, които ще се състезават при 15 годишните и ще бъдат водени от треньорката Лора Радковска. Известните като неофициално Световно клубно първенство за деца надпревари в Норвегия ще продължат до края на тази седмица.

„След пресявките от организаторите, със съвместните усилия на клуб Амбарица и Българска федерация по биатлон, бяхме избрани като нация и клуб от многото желаещи. По този начин ще можем да си сверим часовника за клубното ни ниво, защото биатлонистите, които изпращаме са от най-добрите в ранглистата на БФБиатлон за техните възрастови групи“, пишат от bgolympic.org.

За състезанията в Норвегия за записани около 1500 деца, като само щафетните отбори във възрастова група на 15-годишните са 60 при момчетата и около 70 при момичетата.

Вижте и

Щафетите са от по трима състезатели, а българите ще бъдат в екип със състезатели от други държави, тъй като са две момчета и две момичета.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре