Сега четете
Ограничено е движението на автомобили в тунел „Ечемишка“ в посока София

Ограничено е движението на автомобили в тунел „Ечемишка“ в посока София

Заради проверка на евакуационните и оповестителни системи ще бъде ограничено движението на автомобили в тунела „Ечемишка“ в посока София, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

От 22:00 днес до 6:00 ч. на 10 април ще се ограничи движението за всички превозни средства в лявата тръба на тунела „Ечемишка“ на автомагистрала (АМ) „Хемус“ в посока София. Всички автомобили ще се пренасочват по обходен маршрут – от пътен възел „Ботевград“ (при 47-ми км) ще продължават по път II-17 и път I-1 и ще се връщат на магистрала „Хемус“ при пътна връзка „Витинска река“ (при 30-и км), съобщават още от АПИ.

От пътната агенция апелират шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Вижте и

На 1 април беше задействана противопожарната система в тунела „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ поради повишаване на концентрацията на изгорели газове от повишения трафик през съоръжението. Това доведе до автоматичното включване на гласовото съобщение в системата за известяване на шофьорите около 9:25 часа. Дежурният екип в контролния център на тунела веднага е извършил проверка на всички системи за видеонаблюдение и е установено, че няма инцидент и гласовото известяване е спряно, съобщиха от пътната агенция.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре