Сега четете
Самоделни взривни устройства и множество пиротехнически изделия са били намерени от полицията преди мача „Левски“ – ЦСКА

Самоделни взривни устройства и множество пиротехнически изделия са били намерени от полицията преди мача „Левски“ – ЦСКА

Самоделни взривни устройства и множество пиротехнически изделия са били намерени днес сутринта при извършване на щателни проверки на спортните съоръжения на Националния стадион „Васил Левски“ броени часове преди мача Левски – ЦСКА. Това съобщи на извънреден брифинг Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия“ в МВР.

 

Георгиев съобщи, че откритите самоделни взривни устройства са били с прикачени дистанционни устройства към тях и тепърва се проверяват камерите на стадиона, за да бъдат открити хората, които са ги поставили. По думите му най-вероятно става въпрос за т.нар. димки.

 

Георгиев посочи, че са установили при проверка, че пет от камерите от системата за видеонаблюдение на Националния стадион не работят. Ще отнеме технологично време, за да се провери виждат ли се лицата и кога се е осъществило това внасяне на пиротехника.

 

Георгиев коментира, че не е изключва да има още скрити пиротехнически изделия. Част от намереното количество пиротехника е открито в ролетни щори.

 

Георгиев коментира, че са изумени от иновативността при скриването на пиротехниката и от нейното количество. По думите му само една от ракетите е с 380 изстрела, а откритото количество било достатъчно, за да може през цялото полувреме на мача да има заря. Рисковете от такива пиротехнически изделия по време на футболното мероприятие са много и са както физически, така и свързани с последващи материални щети.

 

Иван Георгиев определи случващото се като провокация и неспазване на дадената дума от фен клубовете на двете агитки.

 

Относно евентуална промяна на пропускателния режим Георгиев каза, че начинът на пропускане на гражданите до мероприятието винаги е бил стриктен. Винаги е бил с поне два часа преди началото на самото мероприятие, добави той.

Вижте и

 

По думите му не е изключено да има още скрита пиротехника на спортното съоръжение, която в някакъв момент да бъде използвана с цел провокация, коментира той.

 

Георгиев посочи, че въпреки, че на проведеното инструктивно съвещание – работна среща в столичната дирекция на МВР миналата седмица, на която присъстваха представители и на двата клуба, както и привърженици на двата фен клуба, бе казано да се избегне внасянето на пиротехнически изделия, с които да се провокира напрежение по време на спортното мероприятие, се оказва, че това не е така.

 

В Борисовата градина полицейското присъствие е засилено, има конна полиция. Футболни фенове се събират в района, чуват се гърмежи от пиротехнически изделия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре