Сега четете
Отиде си художникът Иван Христов – Грога

Отиде си художникът Иван Христов – Грога

Напусна ни Иван Христов – Грога (1942 – 2024). Погребението ще бъде на 7 април на гробищата в село Думници от 10:30 часа, обявиха от Съюза на българските художници.

Иван Христов – Грога е роден в с. Думници, Габровско. През 1969 завършва Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Плакат“. Дългогодишен преподавател по рисуване в Средното художествено училище в град Трявна – от 1980 до 2006.

Грога има редица самостоятелни изложби и участия в групови изложби в страната, участия в множество пленери. Грога е живописец, чиито творби се характеризират с изключително фин рисунък и прецизност. Работи в стил хиперреализъм и приказен реализъм.

Дългогодишен участник е в Международното биенале на хумора и сатирата в Габрово, в 15 негови издания, откъдето има Трета награда за живопис (1999) и Специалната награда за живопис на Министерството на културата (2005). Творби на автора се намират в много галерии и частни колекции в България, САЩ, Гърция, Белгия, Швейцария, Беларус и др. Живее и работи в родното си село Думници.

Вижте и

Поклон пред паметта му!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре