Сега четете
Кабинетът може да разчита на нашата подкрепа

Кабинетът може да разчита на нашата подкрепа

Кабинетът може да разчита на нашата подкрепа. Уважаваме избора на Димитър Главчев. Това каза Йордан Цонев от ДПС след представянето на служебния кабинет от кандидата за премиер Димитър Главчев в президентската институция.

По думите му кабинетът има фокус върху двете основни цели на държавата – Шенген и еврозоната.

Като партия, която винаги е защитавала институционалността, държавността, Конституцията и законите, се придържаме към приетите изменения в член 99, посочи Цонев. Той припомни, че с промените народните представители са дали правото на кандидата за служебен премиер да избере състава на Министерския съвет.

Цонев коментира и решението на Народното събрание за финансовата ликвидност. Пристъпихме към тежко решение да забраним разходването на средства по консолидираната бюджетна програма, заяви Цонев.

Вижте и

Той отбеляза, че вече са чути оценки, че всички разходи са направени съгласно закона за бюджета, но законът за бюджета „не е само баланс между приходи и разходи, а и тяхното времево разполагане“. В този момент балансът се нарушава и това застрашава ликвидността на системата. На крачка сме пред еврозоната и по никакъв начин не трябва да излагаме този времеви прозорец да се затвори пред нас, посочи още Цонев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре