Сега четете
Пеевски вече започна да нарежда кабинета преди изборите

Пеевски вече започна да нарежда кабинета преди изборите

След изборите може да се случи ние с Кирил Петков да управляваме, а Борисов да е в опозиция. Кой е казал, че Борисов задължително трябва да управлява?“ Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

С Кирил съм работил много по-добре, отколкото с Борисов – и много по-лесно, и много по-честно. То, ако така гледаме, ние сме в коалиция с него, отколкото с Борисов. Тези изказвания… Призовавам го Кирил да не влиза в тези дребни интриги. Да се успокоят, да си отидат по места, да се подготвят за изборите, да дойдат резултатите и да седнем да си говорим“, отбеляза Пеевски.

Попитан защо с Петков се работи по-лесно, депутатът коментира, че Борисов е по-ангажиран и не е постоянно в парламента, докато Петков е постоянно в НС и много по-често са сядали заедно за разговор.

„Нещата са елементарни – човекът, който развали и тласна България в избори, е Христо Иванов. Просто той го направи, защото не се чувства лидер. Мечтата му е да е лидер на това тяхно формирование и щом не му се случва, трябва да го унищожи. Те трябва да се събудят и да видят какво прави този човек, той унищожи всичко“, подчерта Пеевски.

Малко по-рано отново пред журналисти той заяви, че ДПС ще подкрепи комисията за „Турски поток“, като ще включи и „Лукойл“.

„Имам уверението от вчера, от Кирил Петков, че те ще подкрепят и за „Лукойл“. Ще бъде една комисия за разследване. Нека да видим, всичко да се разследва, всичко да стане ясно. Ние дължим на хората истината по всеки един проект – от кой е спечелено, от кой е загубено и къде са отишли парите на хората“, каза още Пеевски, цитиран от БТА.

Миналата седмица от „Продължаваме промяната – Демократична България“ обявиха, че са внесли в деловодството на парламента проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България“, както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта „Турски поток“ на територията на Република България.

Вижте и

На въпрос дали от ДПС са готови за избори Пеевски отговори: „Ние винаги сме готови за избори“. Попитан ще предложат ли министри на Димитър Главчев, той припомни, че на този въпрос вчера са отговорили с „не“.

Помолен да коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че „и 150 депутати да имаме ГЕРБ и ДПС, правителство няма да има след изборите между само тези две партии“, Пеевски отговори:

„Дайте да дойдат изборите, да минат, да видим какво доверие ще ни дадат хората. Много е рано за това, не е сериозно да почваме да го водим този разговор отсега. Нека да видим кой какво доверие ще има и тогава ще седнем да говорим тези, които сме отговорни към България“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре