Сега четете
Лудо пътуване, изпълнено с екшън, кръв, пот, сълзи и счупени кости…

Лудо пътуване, изпълнено с екшън, кръв, пот, сълзи и счупени кости…

Колко далеч бихте стигнали, за да отмъстите за зло, нанесено на някого, когото обичате? От този петък, 5 април, само в кината ставаме свидетели на един от най-впечатляващите режисьорски дебюти. Номинираният за „Оскар“ Дев Пател (Беднякът милионер, Лъв: Стъпки към дома) застава зад камерата на Мънкимен – експлозивен екшън трилър, който наред с впечатляващата си бойна хореография, предлага незабравимо пътуване към сърцето на една малко позната вековна култура и към нашата собствена същност.

В Мънкимен се сблъскваме със стремежа на един човек да отмъсти на корумпираните лидери, убили майка му, които продължават системно да тормозят бедните и безправните, за да задоволят собствените си интереси. Вдъхновен от легендата за Хануман – икона, олицетворяваща силата и смелостта, героят Кид (Пател) – анонимен млад мъж, изкарва прехраната си в нелегален боен клуб, където вечер след вечер, носейки маска на горила, е пребиван почти до смърт от по-популярни бойци за пари. След години на потискане на гнева си той открива начин да проникне в затворения кръг на зловещия елит на града. Докато травмата от детството му кипи, мистериозно белязаните му ръце отприщват експлозивно отмъщение и е време за разплата с хората, които са му отнели всичко.

За разлика от доста филми за отмъщение напоследък, Мънкимен не експлоатира винаги популярния екшън жанр в името на лесна печалба, а впечатлява с дълбочина и тематично разнообразие. По думите на Дев Пател Мънкимен е „любовно писмо към семейството му.“ Продукцията смесва митологията, която дядото и бащата на Пател разкриват пред него и „отдава почит на силата на невероятните жени“ в неговия живот – най-вече майка му. Мънкимен също така празнува изключителното богатството на индийската култура, но и остро критикува системните институционални проблеми и несправедливости, които продължават да засягат най-уязвимите общности в Индия.

В ексклузивен поглед зад кадър Дев Пател ни приветства на снимачната площадка на Мънкимен и разкрива сериозните физически и психически усилия, които се изискват за създаването на филм от подобен калибър. Усилия, които впечатляват продуцента и носител на „Оскар“ Джордан Пийл, който е категоричен, че режисьорският дебют на Пател е един от най-добрите в киното.

https://www.youtube.com/watch?v=0sJRou6TCHs

Режисьор на Мънкимен е Дев Пател, който е и сценарист заедно с Пол Ангунавела и Джон Коли. Пател също така е продуцент наравно с носителя на „Оскар“ Джордан Пийл и Базил Иваник. В актьорският състав влизат Дев Пател, Шарлто Копли, Питобаш, Випин Шарма, Сикандар Кер, Собита Дхулипала, Ашвини Калсекар, Адити Калкунте и Макаранд Дешпанде.

Вижте и

Мънкимен започва да пише своята история от този петък, 5 април, само в кината.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре