Сега четете
Надявам се Димитър Главчев да успее да състави правителство

Надявам се Димитър Главчев да успее да състави правителство

Надявам се Димитър Главчев да успее да състави правителство, каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти. В отговор на въпрос дали Главчев, който е номиниран за кандидат за служебен премиер, се консултира с президента Румен Радев по отношение на състава на правителството, Йотова отговори, че няма такава информация. Тя припомни, че държавният глава е бил пределно ясен, когато е връчил указа на Главчев, че според новите текстове в Конституцията няма никаква отговорност към съставянето на този кабинет и няма как да носи тази отговорност.

„Това искаха народните представители – президентът да няма никакъв поглед към служебната власт, независимо от това, че очевидно има нарушение на разделението на властите. Постигнаха го. Ние спазваме буквата на закона“, каза още Йотова.

Според вицепрезидента никога до този момент в най-новата ни история през целия този много труден преход за България не е имало такова посегателство срещу Конституцията. България е изправена не само пред политическа, но и конституционна криза и това трябва да е ясно на техните съставители – на новите текстове в основния закон – допълни Илияна Йотова.

Вижте и

Тя припомни и думите на Гиньо Ганев, че Конституцията не е пясък, за да носи отпечатъка на който и да е политик, било то и голям реформатор.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре