Сега четете
Зоопаркът в Стара Загора премина на лятно работно време до 20:00 часа

Зоопаркът в Стара Загора премина на лятно работно време до 20:00 часа

Зоопаркът в Стара Загора преминава на лятно работно време. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Емблематичното място ще посреща посетители всеки ден от 8:30 часа до 20:00 часа, а билети ще се продават до 19:00 часа.

Зоокътът дава възможност за закупуване на билети за посещение и онлайн. Услугата е достъпна през сайта, през официалната страница във Фейсбук, както и сканирайки QR кода. Посетителите, закупили онлайн билет, могат да го принтират или запазят в телефона си, като на място е необходимо единствено да го маркират на четеца на турникетната система при входа – без да чакат допълнително. Зоопаркът работи без почивен ден.

Припомняме, че откакто зоологическата градина отвори врати след мащабен ремонт през 2022 година над половин милион посетители са разгледали животните. По време на започналия през 2019 г. ремонт беше извършена реконструкция на съществуващи клетки, бяха изградени и 45 нови помещения за отглеждане на животни, обновена беше инфраструктурата на зоопарка. Беше построено и съоръжение с обучителен корпус, където в момента е организирана пролетна зооваканция за ученици. По време на петдневното обучение децата ще се запознаят със света на животните и анатомията на видовете, ще имат възможност да засадят цветя и растения на територията на парка, а с любезното съдействие на Прабългарска школа за оцеляване „Багатур“, ще научат интересни факти за историята и бита.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре