Сега четете
Никой не ме е търсил, нека изчакаме събитията да се развият

Никой не ме е търсил, нека изчакаме събитията да се развият

Никой не ме е търсил, заяви пред журналисти министърът на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев, отговаряйки на въпрос дали с него е провеждан разговор за евентуалното му участие в бъдещото служебно правителство.

„Нека да настане покана и ще го обсъдим. Нека да го кажа просто и ясно – много неща сме започнали и за тях времето не стигна“, посочи Вътев. На въпрос би ли ги довършил като част от служебно правителство, той коментира: „Нека да изчакаме събитията да се развият и ще преценим“.

„Има няколко ключови законопроекта, които са започнати и бих казал, че са на 80% готови. Единият е свързан с правилата на доставка по хранителната верига, които касаят всеки български гражданин. Вторият законопроект е за аграрната камара и браншовите организации, където хаосът е пълен. Ако не се вземат мерки, ще се нароят нови камари, както са нароени безброй браншови организации, от което резултатът е известен“, посочи той за настоящата ситуация в земеделието.

Попитан има ли информация дали негови колеги от настоящето редовно правителство в оставка са влизали в контакт с Димитър Главчев, посочен за бъдещ служебен премиер, Вътев отговори: „Нямам такава информация и няма откъде да я имам“.

Вижте и

Любословие.бг припомня, че в събота президентът Румен Радев възложи на кандидата за служебен премиер Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство до седем дни.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре