Сега четете
Калин Стоянов отрече да познава или да е разговарял с Мартин Божанов – Нотариуса

Калин Стоянов отрече да познава или да е разговарял с Мартин Божанов – Нотариуса

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов отрече да познава или да е разговарял с Мартин Божанов – Нотариуса. Той коментира темата в официалния си Фейсбук профил във връзка с „публични атаки“ към него от „определени кръгове от хора в медийното и интернет пространство“.

„Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов – Нотариуса“, написа във Фейсбук Калин Стоянов. Той припомня, че по времето, в което е бил ръководител на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) са внесени в прокуратурата събрани материали за Божанов, на базата на които има образувано досъдебно производство.

Министърът в оставка допълва, че е завел граждански иск в съда срещу сайт и лица „определящи себе си като разследващи журналисти“ за разпространение на неистини и лъжи по негов адрес. Също така посочва, че относно „безумията и неистините“ които се говорят по негов адрес през последните дни, включително и от политически лидери, бивши и настоящи министри, по националните телевизии, също възнамерява да потърси правата си в съда.

Няма да позволя името ми да се петни от политици за предизборните им нужди, заявява Калин Стоянов.

Вижте и

Той отбелязва още, че семейството му притежава един апартамент, закупен с ипотечен кредит. По думите му имотът е намерен с брокерска фирма за недвижими имоти и е закупен на пазарна цена. „По никакъв начин не съм се възползвал от служебното си положение при закупуването на този апартамент“, коментира министърът в оставка. Също така отрича да има личен градинар.

Любословие.бг припомня, че Мартин Божанов – Нотариуса беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре