Сега четете
Иван Гешев: Държвата е в разпад и да- тя уби много знакови фигури от 90-те година насам

Иван Гешев: Държвата е в разпад и да- тя уби много знакови фигури от 90-те година насам

Държвата е в разпад и да- тя уби много знакови фигури от 90-те година насам. Мутрите се завръщат. Имало е изтичане на информация, че главният прокурор е подготвял искане за снемане на имунитета на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и за неговия законен арест, заяви за Любсоловие.БГ  Иван Гешев, който коментира управлението през последните девет месеца така:

„Единственият успех на тези 9 месеца е, че успяха да махнат главния прокурор, защото ги е страх, че Борисов най-вероятно щеше да бъде арестуван и защото искаха да си решат политическите проблеми. Не изключвам скоро да се завърнат и отвличанията на хора по модела на „Наглите“. Има нов ръст на кражбите и битовота престъпност. МВР фактически не работи.  За всичко това се виновни политиците, което предадоха надежсата на българите, че може да има промяна. Все повече генерираме антиелит. Днес ще има правителство, утре няма да има. Това, което правят, е да се пазарят – кой какво да вземе и кой на каква позиция да се позиционира”. Иван Гешев използва момента, за да атакува ДПС и ГЕРБ и каза, че двете партии ще „изплюят” ПП-ДБ в момента, в който им станат непотребни. 

Вторият резултат е, че промениха незаконно Конституцията и ограничиха правомощията на президента. Борбата в момента е за контрол върху съда и прокуратурата. Промениха си така, както устройва ГЕРБ и ДПС“. Иван Гешев потвърди, че създаденият от него „Граждански блок“ се готви за участие в изборите със силни граждански листи: „Категорично заявявам, че ще участваме на избори. По какъв начин – ще преценим.

При спазване на закона. Дали ще използваме партия мандатоносител, дали ще направим коалиция, това няма значение“. В Благоевград Гешев представи инициативата „1 000 000 гласа за мир“, чиято цел е да защити българския национален интерес от евентуално въвличане на страната ни във война: „Мисля, че ще бъде подкрепена от българите, защото това не е имагинерна опасност, това е реална опасност. Работи се сериозно ние да бъдем въвлечени във война“.

На въпрос на какъв етап е разследването за взрива срещу него, той разкри, че все още продължава и чака да бъде разпитан. „Единственото, което ме радва, е че Европол участва в това разследване”, добави Гешев. Бившият главен прокурор посочи, че подозира Борисов да има общо с взрива до колата му. „Затова и помолих прокуратурата да го разпита”, заяви Гешев.

За г-н Гешев инициативата „1 000 000 гласа за мир” е важно за България начинание. За всеки трезво мислещ човек отдавна е ясно, че България повече не може да продължава така, ако искаме да имаме бъдеще за децата ни. Необходими са действия, които да доведат до решаването на кризата, свързана с колапса на партийната система. Това обаче не може да стане с учредяването на поредната политическа партия, защото в настоящата среда тя няма да получи необходимото доверие.

Вижте и

Решението е друго – партиите се провалиха и е време да дойдат гражданите. Жертвите на войната в Украйна до момента са около 1 300 000 души! Всеки ден на бойното поле са убити или тежко ранени нови 1300 човека от двете страни на фронта. Това са нечии синове, бащи, съпрузи, приятели, братя. Кръвопролитието трябва да спре веднага. Гражданите подписали тази петиция, настояваме за незабавен край на войната в Украйна и на опитите България да бъде въвлечена в нея:

Още в интервюто на Андрей Велчев с Иван Гешев лидер на „Граждански блок“ и инициативата:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре