Сега четете
Димитър Главчев:Няма срок за кабинет в Конституцията, но и при президента стана въпрос, че разумният срок е една седмица

Димитър Главчев:Няма срок за кабинет в Конституцията, но и при президента стана въпрос, че разумният срок е една седмица

Няма срок за кабинет в Конституцията, но и при президента стана въпрос, че разумният срок е една седмица. Няма как да съм готов със състав на кабинета, ще водя много разговори, ще изпълня отговорно задачата си. Това коментира кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев, след като му беше възложено от президента Румен Радев да състави служебно правителство.Ще търся министрите по министерствата, ще търся министри, които са експерти, равноотдалечени от всички политически сили и хора, които не са компрометирани. Имам предвид някои имена, но има разговори, за да не изпаднем в нелепа ситуация. Стартирам отсега разговорите“, добави Главчев.

Не сме се чували и виждали отдавна с Борисов. Когато ме избраха за председател на Сметната палата в Народното събрание, когато се видях и с всички народни представители. Бих се срещал с всеки, с когото имаме да вършим нещо в полза на гражданите. Когато съставя списъка с кандидатите за служебни министри, ще ги представя на политическите сили в Народното събрание“, отбеляза Главчев.

Той не даде категоричен отговор дали някой от сегашните министри ще остане на поста си. Заяви, че приоритет са му еврозоната и Шенген.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре