Сега четете
Мераклии за премиери винаги ще се намерят

Мераклии за премиери винаги ще се намерят

Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Аз мисля, че президентът е отговорен човек и на него може в случая да се разчита да не влезем в такава колизия, каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще има служебен премиер заради новите конституционни промени.

Има Конституция и тя трябва да се спазва, коментира още Борисов. Той подчерта, че се е доверил на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов за промените в Конституцията.

„Вие сте интересни хора – аз си мислех, че ще ме попитате как в последния ден на кабинета се раздават централи, няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство, правят се назначения в митниците и то на водещи митници. А вие ме питате какво ще стане след два месеца и половина“, обърна се към журналистите лидерът на ГЕРБ в отговор на въпрос дали е възможно заради промените в Конституцията да се стигне до ситуация, при която има 480 депутати и народни представители с двойни заплати.

Вижте и

Борисов бе попитан за решението да бъдат иззети 100 % от печалбите на държавните предприятия, които се прехвърлят в държавния бюджет. На въпрос дали може да има проблем с бюджета на страната, лидерът на ГЕРБ цитира Международния валутен фонд (МВФ), който, по думите му, казва, че е груба грешка да се декапитализират енергийните дружества. „Поне да слушаме какво ни казват отвън, нали всички само с посолствата се оправдават и с чужди държави. Затова мисля, че това не трябва да се допуска. Факт е, че то си става и сегашният кабинет, без да съгласува нищо, еднолично си взимат решения и си управляват“, добави Борисов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре