Сега четете
Даниел Панов: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКО ТЪРНОВО! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Даниел Панов: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКО ТЪРНОВО! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Скъпи великотърновци,

Празник е! Празникът на Велико Търново – историческата и духовна столица на България!

Градът – емблема на българската държавност! Дом на славните царе Петър, Асен, Калоян, Иван Асен II, Иван Александър и Иван Шишман! Град, пазен от св. Йоаким, св. Патриарх Евтимий, св. Теодосий Търновски, светите Четиридесет мъченици! Извор на национална гордост, който никога не ще пресъхне!

Неугасващо огнище на Православната ни вяра! Олицетворение на българската войнска чест! Доказателство за огромната роля на нашия народ за просвещението и духовността на славянските народи в цяла Европа. Това е Велико Търново – нашият град!

Днес славим героизма на цар Иван Асен II при Клокотница!22-и март, обаче, не е само честване на великата победа.

Празникът ни отдавна е надхвърлил тези измерения.И се е превърнал в ден на величието на България!Ден, напомнящ ни за висотата на Търновската патриаршия!За достиженията на книжовниците и духовниците, които от хълма Света гора разпространяват слово, знание и култура из целия славянски свят.Затова 22 март обединява и сплотява всички българи!

Скъпи съграждани,Горди и благословени сме да живеем във Велико Търново!Вълнувам се и се гордея всеки път, когато за Велико Търново се говори с добро!И щом чуете добра дума за Велико Търново, вдигнете гордо глава!Тази добра и хубава дума е за всички вас – хората, които сте свързали живота си с прекрасния ни град! С вас сме заедно и в добро, и в лошо.Заедно празнуваме!Заедно се справяме с трудностите!

Доказали сме, че можем да обединим усилия и воля!И винаги сме намирали нужните сили в единството!Защото имаме закрилата на Светите Четиридесет мъченици, на Св. Петка, Св. Димитър и св. Патриарх Евтимий.Днес светът е объркан. България е объркана. Виждаме го всеки ден в тези динамични и трудни времена.Откакто човек съществува, той се стреми да подреди света.Нима това не е част от смисъла на човешкия живот?

Вижте и

Нека подредим нашия дом – Велико Търново!Да го подредим така, че да живеем по-добре и по-спокойно, но най-важното – Велико Търново да е по-уреден град за младите хора, за младите семейства, за децата и за бъдещите поколения!Струва си да се обединим около това! Вярвам, че си струва! И идващите дни пред нас и пред България ще бъдат по-добри.

Благодаря ви, скъпи великотърновци, че сте хора с добри сърца! Благодаря за всяко ваше дело, което е в името на Велико Търново и съвременното развитие на любимия ни град!

Бъдете здрави! Бъдете щастливи!Бъдете обичани и обичайте!Бъдете радетели за доброто!Защото какво друго би ни обединило толкова силно, ако не е доброто! И любовта към Велико Търново!Пазете с чест името на Велико Търново!Съхранявайте вярата! Семейните и християнски ценности!Пазете традициите и обичаите ни!Възпитавайте в този дух вашите деца, за да познават те славното ни минало, бележитите ни предци и благодетелите на Велико Търново, чиито портрети виждаме и днес пред нас! Така ще бъдем достойни техни наследници!

По публикацията работи Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре