Сега четете
Легендата на хип-хопа Доктор Дре получи звезда на Алеята на славата

Легендата на хип-хопа Доктор Дре получи звезда на Алеята на славата

Легендата на хип-хопа Доктор Дре получи звезда на Алеята на славата, съобщи сайтът на „Билборд“.

Звездата на изпълнителя, актьор, продуцент и носител на девет награди „Грами“ е 2775-ата на прочутата алея в Холивуд. На церемонията по откриването ѝ присъстваха Снуп Дог, Фифти сент и Еминем.

Любопитен факт е, че звездата на Доктор Дре се намира в непосредствена близост до тази на дългогодишния му приятел Снуп Дог. „Израствайки в Комптън, никога не съм си представял, че един ден ще бъда представен тук, сред някои от моите герои от детството“, каза Доктор Дре в речта си.“Имах късмета да си изкарвам прехраната, правейки точно това, което обичам. По време на кариерата си имах привилегията да откривам и развивам нови таланти, както и да разширявам границите на хип-хопа, както по отношение на съдържанието, така и на същността“, продължи рапърът.

Продуцентът прави пробива си като съосновател на рап групата N.W.A. През 1992 г. той издава дебютния си албум The Chronic, който достига до третото място в класацията Билборд 200. Доктор Дре напуска N.W.A. и започва да създава емблематични парчета за Дет Роу Рекърдс (Death Row Records) съвместно с рап легенди като Снуп Дог, Тупак и много други. Сред заслугите му е и откриването на Еминем и Фифти сент.

Вижте и

„Приносът на Доктор Дре към музикалната индустрия е неоспорим. Той е оставил незаличима следа в популярната култура. Като продуцент, рапър и предприемач Доктор Дре непрекъснато разширява границите и поставя нови стандарти за съвършенство. С голяма гордост почитаме неговата невероятна кариера и изключително влияние, като му присъждаме звезда на Алеята на славата“, каза по-рано продуцентката на церемониите Ана Мартинес.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре