Сега четете
Ябълката на раздора бяха министерствата на отбраната и на енергетиката

Ябълката на раздора бяха министерствата на отбраната и на енергетиката

Ябълката на раздора бяха министерствата на отбраната и на енергетиката, т.е. тези министерства, в които има доста по-голям ресурс. Това коментира на брифинг Христо Проданов, заместник-председател на парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“ във връзка с върнатия изпълнен мандат от ГЕРБ-СДС след преговори с „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Той отбеляза, че в енергетиката има около 30 млрд. по „Уестингхаус“ и строителството на нова ядрена централа, което според него няма да се случи, пари по Плана за възстановяване на топлоцентралите от комплекса „Марица Изток“. Според него в отбраната са планове за превъоръжаване на армията. Това, което ни показват, е, че ГЕРБ успяха да отмъкнат част от „плячката“, коментира Проданов.

„Само преди 24 часа те анонсираха точно същия кабинет и тогава ПП-ДБ казаха, че е неприемлив за тях. Ако те утре гласуват този неприемлив за тях кабинет, това означава предателство за техните избиратели“, каза Проданов. Според него може и да са се договорили да го гласуват, но това би бил лош вариант за българските граждани.

Попитан дали мисли, че ще се разберат с този проектосъстав и дали утре той би могъл да бъде гласуван, Проданов коментира, че не може да предполага, защото самите ПП-ДБ са много разделени. Така че може част от тях да излязат, може да няма депутати, част от депутатите да не влязат, така че да се гласува това правителство, после вероятно да се обърнат ролите – едните да се правят на опозиция, както беше досега, но всъщност всичките са в кюпа. Разпределиха порциите за пореден път и точно поради това аз казвам, че това не е добре за българските граждани, коментира той.

Вижте и

В целия процес някъде да чухте за някакви политики да се говори, за минимална работна заплата, за доходи, за работещи бедни, за образование, за здравеопазване – това интересува хората, посочи Проданов.

Относно това дали смята, че кабинетът може да мине чрез игра с кворума, Проданов коментира, че има и такъв вариант. Има и вариант някоя от другите партии да направи нещо, така че договорките ще лъснат, рано или късно истината винаги става ясна и всички заедно ще разберем какво са подготвили за бедна България в следващите девет месеца, добави той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре