Сега четете
Призовавам Бойко Борисов и Кирил Петков да намерят съгласие за кабинет

Призовавам Бойко Борисов и Кирил Петков да намерят съгласие за кабинет

Съпредседателят на Движението за права и свободи (ДПС) Делян Пеевски се обърна към лидерите ГЕРБ и „Продължаваме промяната – демократична България“ (ПП-ДБ) Бойко Борисов и Кирил Петков с призив да направят всичко възможно да намерят съгласие за кабинет. Ще имате подкрепата на ДПС, посочва Делян Пеевски в позицията, изпратена от пресцентъра на движението.
„Времето за игри и надигравания приключи. Бъдете на висотата на лидерството си като национално отговорни държавници и политици и направете всичко възможно до 12:00 ч. днес да постигнете съгласие и да излъчите правителството, от което имат нужда държавата и хората“, казва Делян Пеевски.

Това, че управлява коалиция е единственото сигурно и ясно нещо от деня, в който положи клетва правителството на ГЕРБ и ПП-ДБ. На хората е ясно, че това е коалиция и аз го потвърждавам, като лидер на партия, която даде своята подкрепа в името на стабилността и сигурността на България, казва Делян Пеевски.

По думите му от лидерите се очаква и сега да намерят съгласието помежду си, да разпределят отговорностите и министерствата в кабинета, а не да се опитват да ги мерят на килограм.

Да признаят очевидното – че са коалиция и да продължат с реформите, за които е призвано това управление, призовава съпредседателят на ДПС.

„В петък проведох разговори с ПП-ДБ за съгласуване на текстовете, които касаят квалифицираните мнозинства и заедно изработихме много добри текстове, които бяха одобрени от ГЕРБ. От това съгласие ще произтекат най-важните реформи, които започнаха с промените в Конституцията – реформата на съдебната система и борбата с корупцията“, посочва Делян Пеевски.

Това е продължение на съгласието, постигнато за промените в Конституцията и както неведнъж сме заявявали – ще подкрепяме правителството, докато работи за хората и си спазва обещанията към българските граждани, допълва той.

Вижте и

„Затова, седнете, подписвайте, ще имате подкрепата на ДПС. Време е за едно ново начало за България, което ние като лидери на партиите си дължим на хората и ДПС ще работи за това“, заявява Делян Пеевски.

Днес държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарната група – на ГЕРБ-СДС. Планирано е това да се случи в 12:00 часа в сградата на президентската институция. Вчера от ГЕРБ поискаха равнопоставеност в управлението, от ПП-ДБ ги призоваха за още разговори преди подписването на споразумение за коалиционно управление.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре