Сега четете
СОС с извънредно заседание по темата за сигурността

СОС с извънредно заседание по темата за сигурността

Извънредно заседание на Столичния общински съвет по темата за сигурността ще се състои днес от 10:00 ч., съобщиха от пресцентъра на Съвета.

 

На сесията ще бъде представена информация от министъра на вътрешните работи в оставка, главния секретар на Министерството на вътрешните работи и представители на Столичната дирекция на вътрешните работи и Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет относно предприетите от тях мерки по повод случаите на насилие в София. На заседанието ще бъдат изслушани представители на МВР и Държавната агенция за бежанците относно дейността през изминалата година за опазване на сигурността и обществения ред в столицата, както и за предприетите мерки за подобряването им през настоящата година.

 

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика на 11 март извънредното заседание заради случаи на насилие на 8 март вечерта в столицата. „Свиквам настоящото заседание по две причини – първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е с цел трезво да анализираме ситуацията и да предприемем необходимите мерки за подобряването ѝ. Недопустимо е да се използват, както се оказа, битови инциденти за трупане на политически дивиденти“, отбелязва Петров, цитиран от пресцентъра на Съвета в понеделник.

 

Радикални мерки за справяне с кризата на сигурността, свързана с мигрантите, предложиха председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и на ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски в началото на тази седмица. В деловодството на парламента двете партии внесоха предложения за промени в Закона за МВР и Закона за администрацията, с които се предлага увеличаване на капацитета на „Гранична полиция“ с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на охраната на границата.

 

От партия „Възраждане“ настояха също за свикването на извънредна сесия по сигурността във връзка с осигуряването на безопасността на гражданите и гостите на София.

Вижте и

 

На 9 март от ГЕРБ-СДС настояха за извънредно заседание на СОС за сигурността в София заради случаи на насилие с чужди граждани. Преди това, вечерта на 8 март, в столицата имаше два случая на насилие, за които министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов каза, че е „установено по безспорен начин, че не става въпрос за напрежение на расова основа“.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре