Сега четете
Сега е моментът да предвидим съответните средства в бюджета на София по отношение на сигурността

Сега е моментът да предвидим съответните средства в бюджета на София по отношение на сигурността

Смятаме, че сега е моментът да предвидим съответните средства в бюджета на София по отношение на сигурността. Имаме конкретните предложения и са надяваме да се сформира работна група, съвместно с общински съветници и представители на СДВР. Това каза общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов на брифинг преди началото на извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Николов посочи, че през последните дни в София има проблеми със сигурността и допълни, че миналата седмица, след като са се случили инцидентите, от „Възраждане“ са поискали свикване на спешна извънредна сесия на СОС, на която да бъдат поканени представители от МВР, СДВР, кметът на София и директорът по сигурността. Всички, които имат отношение по сигурността на София, допълни той.

По думите на Николов след проведени срещи на „Възраждане“ с министъра на вътрешните работи, шефовете на СДВР и главния секретар на МВР, са останали с убеждението, че определени структури имат нужда от още средства. Надявам се да бъдем конструктивни, след като изслушаме съответните отговорни лица, които да кажат какви мерки се взимат и да дадат информация от какво имат нужда, посочи Николов.

Вижте и

Предложенията ни са за монтиране на камери за видеонаблюдение, отделно да се осигури и допълнително осветление. Искаме щата на общинска полиция да бъде увеличен, да бъдат изпратени патрули в рисковите зони в София, също така и увеличаване на охраната на метростанциите, обясни общинският съветник от „Възраждане“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре